In Nederland zijn een aantal uitstekende bluegrass bands actief. In de bollenstreek zijn het de Clover Bluegrass Boys die al meer dan 25 jaar aan de muzikale weg timmeren. De spil van de band wordt gevormd door de gebroeders Henk en Peter van Klaveren. Al meer dan 20 jaar worden zij muzikaal en vocaal bijgestaan door de uit Noordwijk afkomstige Michiel Hekkens en bassist Frank van der Starre uit Leiden.

Anders dan het slaafs imiteren van Amerikaanse idolen zocht de band door de jaren naar een eigen stijl en menen die gevonden te hebben in wat ze zelf aanduiden als garage bluegrass. Henk en Peter van Klaveren schrijven zelf ook songs die op het repertoire staan of gestaan hebben. Verder bestaat dit uit een onnoemelijk aantal obscure - en minder obscure bluegrass klassiekers, fiddle deunen, uit de tijd van de Ierse pioniers, maar ook verrassende covers van country -, rock -, pop en soulhits.

Hoewel geen full profs, zijn de Clover Bluegrass Boys inmiddels tot ver over de grenzen bekend. Ze traden diverse malen op voor radio en televisie en brachten een veelgeprezen (reeds uitverkochte) cd op de markt. Maar het leukste vinden de mannen van The Clover Bluegrass Boys nog steeds de live optredens in het land. In meestal rokerige zaaltjes voor een klein maar enthousiast publiek komen de Clover Bluegrass Boys met hun aanstekelijke mix van met humor gebrachte teksten en instrumentale virtuositeit het best tot hun recht.

Bezetting: